ОДБЕЛЕЖАНА НЕДЕЛАТА НА МЛАДИ НА ЦРВЕН КРСТ НА МАКЕДОНИЈА

На ден 07.10.2018 година на плоштадот св.Спасо Радовишки во Радовиш, Волонтери од Клуб на млади при ООЦК Радовиш ја Одбележаа Неделата на млади на Црвен крст на Република Македонија, која традиционално се одбележува во периодот од 01-07 Октомври секоја година.

За таа цел тие организираа отворен ден на кој ги промовира своите активности според кои Клубот на млади е најпрепознатлив во областа во која дејствува и на тој начин ги запознаа потенцијалните волонтери, партнери и врсници со истите, а воедно делеа и едукативни материјали од областа на дејствување на Црвен крст.

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза