ПРЕМИЕРА НА „МАРТА“

Драмското студио при ООУ„Крсте Петков Мисирков“ Радовиш во чест на Патрониот празник и Денот на училиштето на ден 21. 11.2018 (среда) во 19:00 часот во Центарот за култура ,, Ацо Караманов,, ќе ја прикаже театарската претстава „Марта“ според истоимениот роман на Горјан Петревски.

 

Учествуваат: 
Ангела Пулева (Марта),
Сара Серафимовска (Бисера),
Марио Трајанов ( Борко), 
Георгина Свиркова (Емилија), 
Матеј Филипов (Витез),
Роберт Стојанов (Џо), 
Манас Манасов (Пантер),
Столе Крстев (Ник), 
Ристе Трајков ( дедо Илија),
Барш Џемаилов (Ирфан),
Стефан Станишков (Мартин Горски),
Ивана Ристова ( Ана), 
Никола Танев (Јован),
Мелани Андонова ( баба Перуника) и
Данче Накова (докторката).

Избор на музика и тонски ефекти: Фенчо Петровски
Сценографија: Илија Милчов
Светло и светлосни ефекти: Ѓорги Тумбовски
Режија: Томе Постолов





Related Articles

Временска прогноза