ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 6-ТИ НОЕМВРИ

По повод 6-ти Ноември-Денот на ослободувањето на градот Радовиш, општина Радовиш подготви програма за одбележувањето на 74 години слободен Радовиш.

                            П Р О Г Р А М А


 

      05.11.2018 год. Понеделник

10:00 час. Отварање на турнир во мал фудбал помеѓу општинските основни училишта

12:30 час. Свечена седница на Советот на општина Радовиш

13:00 час. Доделување на пехари и дипломи на турнир

19:00 час. ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“

     Академија по повод 74 год. слободен Радовиш

     Ликовна изложба од меѓународна радовишка ликовна колонија „Св.Георгија 2018“

     Поздравно обраќање на Градоначалникот на општина Радовиш

     Свечено доделување на плакети и признанија

     Заеднички концерт на Васко Здравков и Тоше Поплазаров

 

     06.11.2018 год. Вторник

11:00 час. Полагање свежо цвеќе пред спомен обележјата во Радовиш

12:00 час. Прием кај Градоначалникот на општина Радовиш

19:30 час. ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“

                  Концерт на Jazzna & Таушанов & Кавраков

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза