ДАЛИ ? „И“ НА БОРОВАТА ШУМА И ДОЈДЕ РЕДОТ ???

Во изминатите години учествувавме и организиравме голем број на акции за пошумувања, граѓаните, институциите и дечињата од градинките, учениците од основните училишта, средното училиште и голем број на граѓани со гордост и со задоволство учествуваа на овие акции.

НО, ….  слика што ја гледаме покажува дека тоа пошумување „можеби е било потребно“- „можеби не“???  И пак ќе се запрашаме и замислиме ???

ОВАА Е СЛИКАТА НА ПОСЛЕДНАТА ШУМА НАД ГРАДОТ – „БОРОВАТА ШУМА“ – како што ја знаеме ние радовишани „Белите дробови на нашиот град“

ДАЛИ СЕ ВРШИ ОРГАНИЗИРАНА СЕЧА, ИЛИ НИКОМУ ЕДНОСТАВНО НЕ МУ Е ГРИЖА ЗА ПОВЕЌЕ ДЕЦЕНИСКИТЕ БОРОВИ, ЕЛКИ, КОИ СЕ ГОРДОСТ НА РАДОВИШАНИ ???

ЗАМОЛУВАМЕ И АПЕЛИРАМЕ, ДА СЕ ПРЕВЗЕМАТ МЕРКИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ОВАА СЕЧА НА НАШАТА „БОРОВА ШУМА“- ГОРДОСТА НА РАДОВИШАНИ ….


 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза