ТУРСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТУЛИН ЕРКАЛ КАРА ГО ПОСЕТИ РАДОВИШ

Турската амбасадорка Тулин Еркал Кара со висока делегација од Република Турција оставарија средба со градоначалникот Герасим Козулов.

На средбата беше акцентирано пријателството меѓу Македонија и Турција и изразена желба за унапредување на соработката во сите области кои се од интерес на граѓаните. 

Градоначалникот ја запозна амбасадорката со низата реализирани и тековни проекти кои се финансиски подржани од Република Турција.

Исто така, од страна на амбасадорката Кара беше реафирмирана поддршката за општината и изразена задоволство од досегашната соработка.

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза