„ВЕЛИГДЕНСКИ СРЕДБИ“ ВО ОРАОВИЦА

Фолклорниот фестивал „Велигденски средби“, оваа година ќе го има своето  15 –то издание, а ќе се одржи од 27-29 април во манастирскиот комплекс „Св. Ѓорѓи“, во непосредна близина на с. Ораовица. 

На фестивалот ќе настапат домашни и меѓународни културно-уметнички друштва.

Фестивалот е од изворен карактер и на него се преставуват обичаите, игрите и носиите на секое друштво од кај што доаѓаат. Фестивалското жири составено од врвни стручњаци и оваа година ќе додели награди.

Организатор на Фолклорниот ансамбл ,,Китка“ од село Ораовица

 

 

 
 
 
About the author /


Related Articles

Временска прогноза