ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ОД РАДОВИШКИОТ ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ

Денес во Центарот за култура „Ацо Караманов“ беа доделени наградите на наградените маски од Првиот „Радовишки Детски Карневал“.

ФОТОГАЛЕРИЈА (од доделувањето на наградите)


 

Oфицијални резултати од жири комисијата на првиот 
„Радовишки детски карневал“ , 5 Април 2019 год.

Жири комисијата имаше исклучителна, но и благородна задача од големата бројка од 1520 учесници со 56 маски во сите категории, да ги избере најдобрите, бидејќи и според гостите од Европската федерација на карневалски градови, неочекуван бил и големиот број и квалитетот на маските.
Токму поради тоа, Комисијата додели повеќе награди од предвидените и тоа :

КАТЕГОРИЈА – НАД 50 учесници
I МЕСТО – Маска „НИКИРИКИ – КИКИРИКИ“
– ООУ Никола Карев IV-1,2,3 и V-1,3 одд.
II МЕСТО – Mаска „РОБИН ХУД“
– OOУ Крсте П.Мисирков – Актив IV oдд.
III МЕСТО – Маска „ЖИРАФИ“ 
– Центри за ран детски развој ЈОУДГ „Ацо Караманов“ (Подареш, Јаргулица, Покрајчево, Шаин маале

КАТЕГОРИЈА oд 30 до 50
I МЕСТО – Маска „СОНЦЕ“
– Објект Цветови , ЈОУДГ „Ацо Караманов“
II МЕСТО – Мaска „СОНЧЕВ СИСТЕМ“
– ООУ „Никола Карев“ – II-2 и II-3 одд.
III МЕСТО – Маска „ВЕСЕЛИ ЖЕТВАРИ“
– ООУ „Коста Рацин“ – Подареш

КАТЕГОРИЈА од 10 до 30
I МЕСТО го делат : 
– Маска „ПУКАНКИ“ – II-2 – OOУ „Крсте П.Мисирков“
– Маска „ФАРАОНИ И KЛЕОПАТРА“ – V-2 – OOУ „Никола Карев“
II МЕСТО го делат :
– Маска „ТИКА ТАКА ЧАСОВНИЦИ“ – Воспитна група ИЊЕВО – ЈОУДГ „Ацо Караманов“
– Мaска „МИКИ И МИНИ МАУС“ – Oбјект Цветови – ЈОУДГ „Ацо Караманов“
III МЕСТО го делат :
– Маска „ПИНГВИНИ“ – IV-3 – OOУ „Крсте П.Мисирков“
– Мaска „АЛО АМБУЛАНТА“ – III-1 – OOУ „Крсте П.Мисирков“

Специјална награда за инвентивност :
– Маска „КОСМОНАУТИ“ – II-1 oдд. – ООУ „Никола Карев“

КАТЕГОРИЈА од 5 до 10
I МЕСТО
– Маска „ЕДНОРОГ“ – ООУ „Кирил и Методиј“ – Ораовица
II МЕСТО
– Маска „ХАРИ ПОТЕР“ – V-2 – ООУ „Крсте П.Мисирков“
III МЕСТО
– Маска „СНЕЖАНА и 7 ЏУЏИЊА“ – ООУ „Никола Карев“, ПУ Раклиш

Во категорија на гостински маски наградени се :
I МЕСТО
– Маска „СТРУМИЧКИ ШПАГЕТИ“ – ООУ „Видое Подгорец“ – Струмица
II МЕСТО
– Маска „ТРОФЕИ“ – ООУ „Никола Карев“ – Пробиштип
III МЕСТО
– Маска „ОБЛАЧИЊА“ – ООУ „Климент Охридски“ – Прилеп

Специјална награда за подигнување на еколошката свест :
– Маска „ЕКО ГЕНЕРАЦИЈА“ – ООУ „Гоце Делчев“ – Конче

 
 
 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза