ПОСТАВЕНИ СПЕЦИЈАЛНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА СТАКЛЕН ОТПАД

ЈП„Плаваја“ Радовиш како дел од кампањата за здрава и чиста животна средина, од компанијата „Пакомак“, а во соработка со општина Радовиш обезбедија донација на специјални контејнери за селекција на стаклен отпад. 

За почеток се поставени 5 специјални контејнери за примарна селекција на стаклен отпад на следните локации: Пред „Стоковна куќа“, Кај „Парк на младите“,  На улица „Плачковица“, Кај детската градинка „Цветови“ (кружен тек на улиците „Александар Македонски“ и “Илија Алексов“) и на булеварот кај автобуската станица.

 

Од денес и ние како корисници да земеме активно учесто во зачувувањето на животната средина и унапредување на урбаниот изглед на градот со тоа што ќе го селектрираме стаклениот отпад и ќе го депонираме во специјалните контејнери.

 

 

 
 
 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза