САНИРАЊЕ НА СВЛЕЧИШТЕТО НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАДОВИШ-КОНЧЕ

Видливо е дека деновиве е започнато санирањето на свлечиштето кое е на регионалниот пат Радовиш-Конче и кое претставуваше опасност за сообраќајното движење

Свлечиштето (после Дедино) кое повеќе пати беше санирано во текот на денешниот ден градежна механизација работеше  на патот која треба да го приспособи за нормално движење на возилата.

Како што апелиравме претходно жителите од Конче и другите населени места загриижени за овој проблем регираа да не дојде до некои несакани последици и незгоди.

Останува да видиме дали во најскоро време ќе се комплетира оваа градежна активност на патот и се надеваме дека ќе биде трајно решен овој проблем.

Со повеќе информации во некој нареден прилог, за изведувачот и планот што се треба да биде изработено и санирано.

 

  
 

 

Related Articles

Временска прогноза