РАДОВИШАНИ СО ДВЕ СРЕБРА ОД ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО КИК БОКС

Изминатиов викенд во големата спортската сала на „ВИП АРЕНАТА Борис Трајковски“ во Скопје, во организација на Кикбокс Маитаи федерација на Македонија (КМФМ) се одржа 2-то Државно првенство во кик бокс за 2019 година за сите возрасни категории во дисциплини (татами – KL; ринг – LK и K1). На првенството учествуваа 174 натпреварувачи од вкупно 25 кикбокс клубови од целата држава.

Согласно поединечните резултати најуспешен клуб на првенството е КБК Шампион од Скопје со освоени вкупно 21 медали и истиот воедно е и најмногуброен клуб на натпреварот, а второто место го освои КБК Гладијатор од Скопје со 17 освоени одликувања.

Во рамките на првенството беа лиценцирани судиите кои го положија судискиот испит со доделување на лиценци за положен испит за судии – лиценца А, Б или Ц. Овој судиски испит во организација на КМФМ се состои од предавање, едукациски семинари и полагање на практичен дел.

На шампионатот беа лицанцирани и сите тренери кои биле натпреварувачи и кои долги години работеле како тренери и истите продуцирале голем брј на натпреварувачи и репрезентативци во своите клубови со основна Ц – лиценца за тренери. Оваа основна лиценца Ц се добива како резултат на долгогодишна тренерска работа и остварени лични спортски резултати на тренерот и неговите натпреварувачи. Во тек е
изработка на програмата и критериумите за добивање на тренерска лиценца Б и А, во соработка со врвни професори од Факултетот за физичка култура.

Реализацијата на овој масовен натпревар беше потпомогната од страна на Агенцијата за млади и спорт на РМ и неколку домашни компании од приватниот сектор.

РЕЗУЛТАТИ:
Р И Н Г
РИНГ К1 СЕНИОРИ +91 кг
I место Државен првак: Климент Грозановски, Гладијатор, Скопје

РИНГ К1 СЕНИОРИ -86кг
I место Државен првак: Димитар Ѓорѓиев, Работнички Адора, Скопје
II место: Митко Ашкилов, Комбат, Радовиш
III место: Андреј Димчевски, Д Строгест, Скопје

РИНГ К1 СЕНИОРИ -81кг
I место Државен првак: Никола Бубевски, Енерџи, Битола
II место: Кристијан Каранфиловски, Д Строгест, Скопје
РИНГ К1 СЕНИОРИ -67кг
I место Државен првак: Дарко Најдов, Гладијатор, Скопје

II место: Бурим РУфати, Сен Сеи, Гостивар
РИНГ К1 ЖЕНИ СЕНИОРИ +70кг
I место Државен првак: Анисија Павловска, Гладијатор, Скопје
РИНГ К1 ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -60кг
I место Државен првак: Марко Тодоров, Шампион, Скопје
II место: Енис Азири, Наско тим, Скопје
РИНГ К1 ЖЕНИ ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -65кг
I место Државен првак: Викторија Иванова, Фајт тим, Скопје
II место: Викторија Варадинова, Шампион Скопје
РИНГ К1 ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ +81кг
I место Државен првак: Петар Христовски, Гладијатор, Скопје

РИНГ К1 ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -81кг
I место Државен првак: Данило Делетиќ, Гладијатор, Скопје
РИНГ К1 ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -63,5кг
I место Државен првак: Марко Горневски, Гладијатор, Скопје
РИНГ К1 ЖЕНИ ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ +60кг
I место Државен првак: Миа Тодорова, Шампион, Скопје
РИНГ LOW KICK ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -75 кг
I место Државен првак: Ненад Синадинов, Лидер, Виница
РИНГ LOW KICK ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -54 кг
I место Државен првак: Марко Тодоровски, ПроКик фамели Скопје
РИНГ LOW KICK ПОСТАРИ ЈУНИОРИ +91 кг
I место Државен првак: Стефан Михајловски, ПроКик фамели Скопје
РИНГ LOW KICK ЖЕНИ ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -60кг
I место Државен првак: Сара Мишева, Гладијатор, Скопје
РИНГ LOW KICK ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -81кг
I место Државен првак: Ханан Колашинац, Дино, Скопје
II место: Петар Михов, Д-Џим, Штип

РИНГ LOW KICK ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -67кг
I место Државен првак: Кристијан Ќорпашев, Д-Џим, Штип
II место: Мирко Василев, Комбат, Радовиш
III место: Мартин Ливрински, Шампион, Скопје

РИНГ LOW KICK ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -57 кг
I место Државен првак: Акан Адемов, Д-Џим, Штип

РИНГ LOW KICK ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -54 кг
I место Државен првак: Осман Чајани, Шампион, Скопје
РИНГ LOW KICK ЖЕНИ ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -56 кг
I место Државен првак: Јована Арсова, Д-Џим, Штип
РИНГ LOW KICK СЕНИОРИ -75кг
I место Државен првак: Александар Глушкин, Фајт тим, Скопје
РИНГ LOW KICK СЕНИОРИ -71кг
I место Државен првак: Роберт Костовски, Гладијатор, Неготини
РИНГ LOW KICK СЕНИОРИ -63,5кг
I место Државен првак: Митев Ване, Аждер, Гевгелија
РИНГ LOW KICK СЕНИОРИ -60кг
I место Државен првак: Емир Ибраими, Шампион, Скпје
РИНГ LOW KICK СЕНИОРИ -57кг
I место Државен првак: Даниел Митров, Аждер, Гевгелија

РИНГ LOW KICK ЖЕНИ СЕНИОРИ -56кг
I место Државен првак: Андреа Костовска, Шампион, Скопје
Т А Т А М И 1
ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ +94кг

I место Државен првак: Стефан Михајловски, Прокик фемили, Скопје
ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ -84кг
I место Државен првак: Леонид Павловски, Предатор, Куманово
II место: Виктор Тасевски, Патриот, Крива паланка
III место: Христијан Ѓоргиоски, Максам, Прилеп

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ -79кг
I место Државен првак: Амер Плакиќ, Будо, Велес
II место: Јовица Кекеновски, Фајт тим, Скопје

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ -74КГ
I место Државен првак: Виктор Цветковиќ, Фајт тим, Скопје
II место: Бојан Митровски, Фајт тим, Скопје
III место: Теодор Трајков, Гладијатор, Неготино
III место: Кириј Јакимовски, Патриот, Крива Паланка

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ -69кг
I место Државен првак: Синиша Милошевиќ, Будо, Кавадарци
II место: Александар Захарчев, Будо, Кавадарци
III место: Астрит Ејупи, Сен Сеи, Гостивар
III место: Мартин Ливрински, Шампион, Скопје

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ -63кг
I место Државен првак: Марко Горневски, Гладијатор, Скопје
II место: Кадри Џемаили, Шампион, Скопје
III место: Мартин Громбановски, Шампион Скопје
III место: Денис Љатифи, Предатор, Куманово

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ -57кг
I место Државен првак: Дино Пеливановски, Максам, Прилеп
II место: Гани Мифтари, Сен Сеи, Гостивар

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ ЖЕНИ +70 кг
I место Државен првак: Ана Илиевска, Предатор Куманово

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ ЖЕНИ -70 кг
I место Државен првак: Владанка Бојкова, Гладијатор Неготино

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ ЖЕНИ -65кг
I место Државен првак: Викторија Варадионова, Шампион Скопје
II место: Марија Јанева, Гладијатор, Неготино
III место: Ивона Стојановска, Д Строгест, Скопје

ТАТАМИ КЛ ЈУНИОРИ ЖЕНИ -55кг
I место Државен првак: Јована Арсова, Д-Џим, Штип
II место: Верица Трајковска, Гладијатор, Скопје
III место: Душица Стојанова, Гладијатор, Неготино
III место: Ана Несторовска, Енерџи, Битола

Т А Т А М И 2
ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ -57кг
I место Државен првак: Борјан Трајков, Фајт тим, Скопје
II место: Марио Пеливаноски, Максам, Прилеп
III место: Јован Апостоловски, Енерџи, Битола
III место: Башким Реџепи, Наско Тим, Скопје
ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ +69 кг
I место Државен првак: Нелсон Узеир, Шампион, Скопје
II место: Иво Сарџовски Теовски, Шампион, Скопје
III место: Петар Христовски, Гладијатор, Скопје
III место: Стефан Јовчевски, Предатор, Куманово

ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ -69 кг
I место Државен првак: Филип Николовски, Кавадарци
II место: Аркан Мустафов, Кавадарци
III место: Давид Јовчевски, Гладијатор, Скопје
ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ -63 кг
I место Државен првак: Назим Ајрули, Тетово – Тетово
II место: Иле Леков, Лидер, Виница

III место: Никола Ѓоргиевски, Патриот, Крива Паланка

ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ -52 кг
I место Државен првак: Марко Тодоровски, Прокик Фемили, Скопје
II место: Адо Лимани, Сен Сеи, Гостивар
III место: Алтин Нуредини, Сен Сеи, Гостивар
III место: Лимани Саити, Сен Сеи, Гостивар

ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ -47 кг
I место Државен првак: Петар Неделкоски, Максам фајт, Прилеп

ТАТАМИ КЛ ПОСТАРИ КАДЕТИ -42 кг
I место Државен првак: Фериз Азири, Наско тим, Скопје
II место: Давид Вемиќ, Шампион, Скопје

Т А Т А М И 3
ТАТАМИ КЛ ПОМЛАДИ КАДЕТИ -28 кг
I место Државен првак: Иван Кукуновски, Шампион, Скопје

ТАТАМИ КЛ ПОМЛАДИ КАДЕТИ -32 кг
I место Државен првак: Туркер Исмаил, Шампион, Скопје
II место: Шпат Назири, Сен Сеи, Гостивар
III место: Ибраим Алиов, Лидер, Виница

ТАТАМИ КЛ ПОМЛАДИ КАДЕТИ -37 кг
I место Државен првак: Силвио Мировски, Гладијатор – Скопје
II место: Јане Постолов, Лидер, Виница
III место: Трим Меџити, Тетово, Тетово
III место: Албион Усеини, Тетово, Тетово

ТАТАМИ КЛ ПОМЛАДИ КАДЕТИ -42 кг
I место Државен првак: Никола Симитчиев, Будо, Кавадарци
II место: Јани Постолов, Лидер, Виница

III место: Стефан Запров, Прокик фемили, Скопје
III место: Рафет Кадриу, Тетово, Тетово

ТАТАМИ КЛ ПОМЛАДИ КАДЕТИ -47 кг
I место Државен првак: Лука Змејковски, Лидер, Виница
II место: Матеј Шамаковски, Гладијатор, Скопје
III место: Христијан Захарчев, Будо, Кавадарци
III место: Адин Нуредини, Сен Сеи, Гостивар

ТАТАМИ КЛ ПОМЛАДИ КАДЕТИ +47 кг
I место Државен првак: Михаил Ситковски, Енерџи, Битола
II место: Нафи Имери, Сен Сеи, Гостивар
III место: Арџент Рамадани, Тетово, Тетово
III место: Амар Сими, Сен Сеи, Гостивар

Т А Т А М И 4
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОМЛАДИ КАДЕТИ +47 кг
I место Државен првак: Милена Стојановска, Патриот, Крива Паланка
II место: Марија Димовска, Енеџи, Битола
III место: Мелани Арсова, Лидер, Виница
III место: Ања Пандилова, Фајт тим, Скопје
ТАТАМИ КЛ ДЕЦА 6-7год, -20 кг
I место: Екрем Љатифи, Тетово, Тетово
I место: Фат Беџети, Тетово, Тетово
ТАТАМИ КЛ ДЕЦА 8-9 год, +37 кг
I место Државен првак: Омер Алији, Тетово, Тетово
ТАТАМИ КЛ ДЕЦА 8-9год, -32 кг
I место Државен првак: Даниел Захарчев, Будо, Кавадарци

ТАТАМИ КЛ ДЕЦА 8-9год, +31 кг
I место Државен првак: Матеј Михаловски, Гладијатор, Скопје
II место: Берет Незири, Сенсеи, Гостивар
ТАТАМИ КЛ ДЕЦА 8-9год, -28 кг
I место Државен првак: Гордан Запров, Прокик Фемили, Скопје
II место: Јован Митев, Лидер, Виница
III место: Алихан Алиов, Лидер, Виница
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ДЕЦА 8-9год, -28 кг
I место Државен првак: Јана Митева, Лидер, Виница
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ -65 кг
I место Државен првак: Сара Мишева, Гладијатор, Скопје
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ +65 кг
I место Државен првак: Миа Тодорова, Шампоион, Скопје
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ -60 кг
I место Државен првак: Џесика Арсова, Лидер, Виница
II место: Драгана Златева, Шампоион, Скопје
III место: Милица Ѓорчевска, Предатор, Куманово
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ -55 кг
I место Државен првак: Ивона Кечевска, Енерџи, Битола
II место: Миа Стерјовска, Прокик Фемили, Скопје
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ -50 кг
I место Државен првак: Олгица Орешкова, Будо, Кавадарци
II место: Ана Марија Наумовска, Енерџи, Битола
III место: Калина Алексова, Шампион, Скопје

ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ -46 кг
I место Државен првак: Арта Селмани, Енерџи, Битола
II место: Даниела Алексовска, Д Строгест, Скопје
III место: Јадранка Темелкова, Гладијатор, Неготино
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ СЕНИОРИ -55 кг
I место Државен првак: Андреа Костовска, Шампион Скопје
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ СЕНИОРИ -60 кг
I место Државен првак: Мимоза Стаменковска, Шампион Скопје
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ СЕНИОРИ -65 кг
I место Државен првак: Цецилија Велковска, Шампион Скопје
ТАТАМИ КЛ ЖЕНИ СЕНИОРИ +70 кг
I место Државен првак: Анисија Павловска, Гладијатор Скопје
ТАТАМИ КЛ СЕНИОРИ -69кг
I место Државен првак: Жарко Димковски, Патриот, Крива Паланка
ТАТАМИ КЛ СЕНИОРИ -79 кг
I место Државен првак: Марко Вујисиќ, Д Стронгест Скопје
ТАТАМИ КЛ СЕНИОРИ -74 кг
I место Државен првак: Илија Камчев, Будо, Кавадарци
II место: Елмас Ракипи, Сенсеи, Гостивар
III место: Елвин Нуредини, Сенсеи, Гостивар
III место: Арбин Селмани, Сенсеи, Гостивар
ТАТАМИ КЛ СЕНИОРИ -84 кг
I место Државен првак: Наим Самиу, Тетово

ТАТАМИ КЛ СЕНИОРИ -94 кг
I место Државен првак: Климент Гроздановски, Гладијатор, Скопје
II место: Ардијан Керенар Сулејмани, Сенсеи, Гостивар
III место: Дамјан Радевски, Куманово 2006, Куманово
III место: Харис Јонузи, Сенсеи, Гостивар
ТАТАМИ КЛ СЕНИОРИ +94 кг
I место Државен првак: Александар Сотировски, Сенсеи, Гостивар
II место : Александар Белотаски, Тигар Делчево

Извештајот во делот на резултатите е изработен од главните судии на борилиштата:
Андреа Ѓорѓиев, Даниел Десовски и Арбен Јонузи.

 

Извор и фото: Сител

 

 
 
 
About the author /


Related Articles

Временска прогноза