ГОЛЕМИ УСПЕСИ НА МЛАДИТЕ АТЛЕТИЧАРИ ОД ООУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“

Во Куманово се одржа државно првенство во атлетика за основни училишта на кое учествуваше и екипа од ООУ „Крсте Петков Мисирков“ од Радовиш со 12 натпреварувачи од кои 9 се вратија со медали:

– Женска штафета прво место и златен медал (Сандра Филиповска, Емилија Постолова, Симона Долдурова и Барбара Аврамова).

– Машка штафета второ место, за само 13 стотинки од секундата послаба од првата, сребрен медал (Никола Танев, Мурат Усинов, Трајче Станковски и Раим Велиов)
– 300 м женски 6 и 7 одд. трето место, бронзен медал (Гонце Евтимова).

 

 


 
 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза