МАЛАТА ГРУПА НА ФА „БУЧИМ“ СО НАГРАДА ОД ФЕСТИВАЛОТ „ЈУЖНИ СОНЦА“

Малата група на ФА “Бучим” на 3 и 4 Мај 2019 год. учествуваше на Меѓународниот детски фестивал “Јужни Сонца” во Петрич, Р .Бугарија.
Во конкуренција од 18 детски групи ФА “Бучим” го освои третото место успешно претставувајќи го Македонскиот фолклор и традиција.

 
 
 
About the author /


Related Articles

Временска прогноза