„OТКРИЈТЕ ГО СВОЈОТ ПОТЕНЦИЈАЛ„ СМИЛЈАН МОРИ НА РАБОТИЛНИЦАТА ОРГАНИЗИРАНА ОД RIVER SOFT

Одржана работилницата “Откријте го Вашиот потенцијал” која беше под покровителство на River Soft, и истата се одржа во Домот на културата во Струмица, на кој беше претставена една прекрасна обука и нови бизнис навики и техники.

На оваа работилница присуствуваа преку стотина сопственици, бизнисмени, претприемачи и менаџери, партнери на компанијата River Soft.


Околу стотина бизнисмени од регионот беа дел од работилницата ,, Откриј го својот потенцијал’’ организирана од компанијата Ривер Софт на која зборуваше Александар Кочовски консултант и тренер за личен и организациски развој, кој има соработувано со преку 40 компании од Македонија. Тој подвлече дека треба постојано да се инвестира во човечкиот капитал и на тој начин може да се добијат резултати.

„Ова е период кога треба да се посвети внимание на човечкиот капитал бидејки постојано има притисок од одлив на мозоци и недостаток на работна рака. Бизнисмените треба да знаат како да го откријат својот потенцијал да успеат да го откријат потенцијалот на вработените бидејки само тие се клучот за успехот во една организацја’’ кажа Кочовоски

На изненадување на бизнисмените на работилницата компанијата Ривер Софт го донесе светски познатиот мотиватор, бизнис тренер и говорник Смилјан Мори кој на бизнисмените им рече дека мора да научат да веруваат во себе бидејки само така ќе можат да ги решават проблемите и постигнуваат нови успеси.

Смилјан Мори, по професија дипломиран правник, но всушност еден од најдобрите мотивациски говорници на денешницата. Мотивирал многумина во Русија, Казахстан и Украина. Кариерата ја продолжува во Америка каде што ја издава книгата “Разбуди се и живеј го животот што го сакаш„ . Тој е пример што ги инспирира луѓето да живеат среќен, исполнет и успешен живот.

„Како компанија постојано сакаме да иновираме и да направиме нешто за Струмица. Со ова работилница на која сме организатори и покровители, сакавме да ја поткренеме свеста и интелектот кај бизнисмените да дознаат нови техники за новиоте и модерни начини водење бизниси но и да им помогнеме како да ги пребродат кризитеи да научат како да го искористат максимумот во дадени ситуации,, ни изјави Тони Костов од Рифер Софт

 

 
 
 
 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза