СТРЕЛЦИТЕ ОД ЗЛТ „ГОТЕН“ ПРВИ НА ТУРНИРОТ „ФАЗАН“ ВО ВАСИЛЕВО

Стрелците од ЗЛТ „Готен“ од Радовиш, вчера учествуваа на Турнирот кој беше во организација на ЗЛТ „Фазан“ од Василево.

Нашите стрелци во состав Иван Атанасовски, Ратко Рабаџиски и Ѓорги Ципушев успеаа да „испукат“ најдобро и го освоија Првото место во екипна конкуренција помеѓу големиот броја на екипи и натпреварувачи кои учествуваа на овој традиционален-меѓународен турнир во „Стрелање на подвижни мети-Трап“.

Исто така од нашата екипа Ѓорги Ципушев го освои второто место во поединеча конкуренција со погодоци 13/15 во мајсторката.

Честитки од редакцијата на RadovisNews за успехот и достојното претставување на Радовиш на овој Меѓународен турнир.


 
 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза