ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ПАТОТ КОН СМИЉАНЦИ -ВО ТЕК Е ИЗГРАДБАТА НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ОД МОСТОТ НА СМИЉАНСКА РЕКА ДО ЦЕНТАРОТ НА СЕЛОТО

Деновиве активно се работи на траста во должина од 2.7 км. од локалниот пат Подареш-Смиљанци поточно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото.

Овој проект е поддржан од канцеларијата на Светска Банка во РСМ, а градежните работи ги изведува фирмата „Ленди Груп“.

Градежните работи се очекуваат да се комплетират до крајот на месец Јули.


 


 

  

About the author /


Related Articles

Временска прогноза