ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ОРО ВЕСЕЛО“

Вчера на плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ започна првиот ден од традиционалниот меѓународен детски фолклорен фестивал „Оро весело“ во организација на Фолклорниот ансамбл „Бучим“, а веднаш потоа во 20:30 час. во Центарот за култура „Ацо Караманов“ свој прекрасен целовечерен концерт имаше руското друштво „Славјанка“.

Овие настани беа во рамките од годишната програма од одбележувањето на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“. 


 

  
About the author /


Related Articles

Временска прогноза