МКД „ИЛИНДЕН“ ОД ХРВАТСКА И ФА „КИТКА“ ОДРЖАА ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ

Во саботата во членовите од Македонското културно друштво „Илинден“ од Ријека, Хрватска беа гости во Радовиш, тие заедно со домаќините ФА „Китка“ од Ораовица одржаа концерт во Центарот за култура.

МКД „Илинден“ свои настапи претходниот ден имаше во Скопје, а денес настапуваат во Охрид. 

Во оваа културно друштво има членови кои се по потекло од Радовиш, па затоа радовишани имаа чест да бидат домаќини и ги погледнаа нивните настапи. 

 


 


 

  
 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза