РАДОВИШ ДОМАЌИН НА РЕГИОНАЛНИТЕ ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ

На 1 Јуни (Сабота) во општина Радовиш се одржаа 24-те регионални пензионерски спортски натпревари. Во организација на Здружението на пензионерите од општините Радовиш и Конче а под покровителство на општина Радовиш, овие игри се одржаа по петти пат во нашата општина а на истите се натпреваруваа вкупно 250 спортисти во 11 спортски дисциплини.

Игрите ги отвори Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, изразувајќи благодарност што повторно се организираат кај нас и посакувајќи им успех на сите спортисти.

 

 

 


 

  

About the author /


Related Articles

Временска прогноза