ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРИСТАПНОСТА И АТРАКТИВНОСТА НА СОНЧЕВА ЕЗЕРСКА НАСЕЛБА МАНТОВО

Во рамки на овој потпроект ќе се спроведуваат низа активности кои имаат за цел подобрување на впечатоците на посетителите во ОпштинаКонче и промоција на природните убавини, здравата животна средина и традиционални вредности во оваа туристичка дестинација. 

„Во Општина Конче го поттикнуваме развојот на автентичен рекреативен и рурален туризам. За таа цел мапираме и одбележуваме две пешачки патеки со должина од 3 km и го осветлуваме локалитетот Влашки Колиби.

Овој локалитет, сместен на преубава локација со поглед кон Езеро Мантово, изграден во стар стил претставува една од атракциите во оваа дестинација. LRCP финансира потпроекти за креирање туристички производ и придружна инфраструктура со цел зголемување на атрактивноста на дестинациите и зголемување на придонесот на туризмот во локалниот економски развој.“ – истакнуваат од LRCP – Проект за локална и регионална конкурентност.


 

Погледнете ја видео презентацијата за Потпроектот ,,Подобрување на пристапноста и атрактивноста на Сончева езерска населба Мантово”

Sub-Project of the week (06) -Municipality of Konche

Погледнете ја видео презентацијата за Потпроектот ,,Подобрување на пристапноста и атрактивноста на Сончева езерска населба Мантово”. Во рамки на овој потпроект спроведуваме низа активности кои имаат за цел подобрување на впечатоците на посетителите во #ОпштинаКонче и промоција на природните убавини, здравата животна средина и традиционални вредности во оваа туристичка дестинација. #LRCP #ЕУЗаТЕБЕ #ОдржливиИнвестиции

Gepostet von LRCP – Проект за локална и регионална конкурентност am Montag, 17. Juni 2019

AMADEUS @Базен Д Клуб Радовиш

АМАДЕУС БЕНД – Мега концертОтварање на Летната сезона „Комплекс #ДКлуб“22.06.2019 година.Влезниците веќе се во продажба!Информации 032634454, 078868782

Gepostet von Рибен Ресторан Д Клуб – The Club – Радовиш am Freitag, 17. Mai 2019 


 

  
 

Related Articles

Временска прогноза