ФА „КИТКА“ ОД ОРАОВИЦА ЗАМИНА НА ТУРНЕЈА ВО ТУРЦИЈА

Денес Фолклорниот ансамбл ,,Китка„ од село Ораовица замина на Меѓународен Фолклорен Фестивал во Урла – Измир Република Турција, каде преку претходно распишан оглас е избрана да ја претставува Република Македонија.

Фолклорниот ансамбл ,,Китка“ од село Ораовица ќе престојува до 12.06.2019 година.

Фестивалот се одржува јубилејно 30 пат и на истиот ќе учествуваат 25 екипи од Европа, Азија и други континенти.

Фолклорниот ансамбл ,,Китка„ од село Ораовица на фестивалот замина со 40 членови

Им посакуваме успешни настапи и достојно претставување на Радовиш и Македонија на нашите фолклористи.

 


 


 

  

About the author /


Related Articles

Временска прогноза