ЗАПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНИТЕ КОРИТА НА МАРЛАДА, РАДОВИШКА РЕКА, СУШИЦА, ИЊЕВСКА РЕКА И СТУПНИЦА

Согласно донесените одлуки од Советот на Општина Радовиш и Анекс Договорот потпишан помеѓу Општина Радовиш и Министерството за ЖС и ПП, ЈП „Плаваја“ – Радовиш, започна со чистење на речното корито на Река Марлада.

Според потпишаниот Договор помеѓу Општина Радовиш и ЈП „Плаваја“ – Радовиш, покрај Река Марлада, предвидени се за чистење и дел од речните корита на: Радовишка Река, Сушица, Ињевска Река и Ступница во урбан опфат.

 


 


 

  

About the author /


Related Articles

Временска прогноза