ФА „АЦО КАРАМАНОВ“ СО НАГРАДА ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Фолклорниот ансамбл „Ацо Караманов“ се врати од турнејата која ја имаше во Сараево, Босна и Херцеговина.

Нашите фолклористи со успех од настапите, на крајот беа наградени со високата втора награда помеѓу фолклорните ансамбли кои учествуваа.

Овие настапи беа на Меѓународниот фолклорен фестивал, каде што учествуваа 20 ансамбли од голем број на земји.

 


 


 

  
 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза