ЧЛЕНОВИ НА АК ПЛОЧА НА „ТРИГЛАВ“ И “GROSSGLOKNER“

Членови од АК Плоча и Планинарскиот клуб Љуботен на 20 Јули имаа предизвик за искачување на врот Триглав, каде што со голема група заедно успеаа да го искачат овој врв на Јулиските Алпи во Словенија, висок 2.864 метри.

На 22 Јули оваа група имаше уште еден предизвик во врвот Grossglokner  во Австрија кој е висок 3.798 метри.

Оваа група на планинари и алпинисти беше водена од Зоран Мајсторски и Надир Мурсели.

Им посакуваме успеси и во следните нивни предизвици.

 


 


 


 

  
 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза