БОГАТА ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ 2019“

МАНИФЕСТАЦИЈА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ 2019“

 

ПРОГРАМА

19.08.2019 год. (Понеделник)

19:30 час. „Да се слави животот, да се слави радоста: Близнаци сме – исти, а посебни“ Хуманистичко-забавнo дефиле

20.08.2019 год. (Вторник)

18:00 час.  Вечерна богослужба во ХРАМ „СВ.ТРОИЦА“

19:00 час.  Литија од ХРАМ „СВ.ТРОИЦА“ до Плоштад „Св.Спасо Радовишки“

20:30 час.  Духовна академија во дворот на ХРАМ „СВ.ТРОИЦА“

21.08.2019 год. (Среда)

08:00 час.  Света литургија во ХРАМ „СВ.ТРОИЦА“

11:00 час.  Славска трпеза

19:30 час.  Отворање на ликовна изложба од меѓународна радовишка ликовна колонија „Св.Георгија 2019“

20:30 час.  Фестивал на староградски песни „САНОЌ СЕДАМ“

Од организаторот упатуваат покана до сите граѓани заедно да го одбележиме чествувањето на патронот и заштитник на градот Радовиш „Св. Спасо Радовишки“.

 
 


 

  
About the author /


Related Articles

Временска прогноза