Куп „КРАП 2019“ – 10-ти Јубилеен, натпревар во спортски риболов

На езерото Мантово на 18.08.2019 година, беше одржан традиционалниот Интернационален “КУП Крап 2019“ во организација на Риболовниот клуб Крап-Радовиш.

Со овој натпревар беше прославен Јубилејот „10 години“ постоење на Сррк Крап-Радовиш.

Во натпреварот кој беше во дисциплината „Пливка“ учествуваа 14 екипи од Македонија и Србија, а се натрпеваруваа во зони-поединечно и екипно.

Победник на „Купот 2019“ Вардар Скопје
Победник на стаза во поединечен пласман Кире Малинков, Оскар Кавадарци

Куп „КРАП 2019“ – 10-ти Јубилеен, натпревар во спортски риболов

Куп „КРАП 2019“ – 10-ти Јубилеен, натпревар во спортски риболовНа езерото Мантово на 18.08.2019 година, беше одржан традиционалниот Интернационален “КУП Крап 2019“ во организација на Риболовниот клуб Крап-Радовиш, a со овој натпревар беше прославен Јубилејот „10 години“ постоење на Сррк Крап-Радовиш.Натпреварот беше во дисциплината „Пливка“, учествуваа 14 екипи од Македонија и Србија, а се натрпеваруваа во зони-поединечно и екипно.Победник на „Купот 2019“ Вардар СкопјеПобедник на стаза во поединечен пласман Кире Малинков, Оскар КавадарциЕкипен Пласман1 место ВАРДАР Скопје2 место ТРОФЕЈ Струмица3 место БИСТРО СтрумицаПоединечен пласман (Победници)1 место Кире Малинков, Оскар Кавадарци – 2900 гр.2 место Трајче Дамјановски, Св Апостол Петар Охрид – 1460 гр.3 место Џоко Гошев, Трофеј Струмица – 740 гр.Пласман (А-зона) – поединечно1 место Трајче Дамјановски, Св Апостол Петар Охрид2 место Ѓорги Ќосевски, Бистро Струмица3 место Тодор Алчев, Кркушка ВелесПласман (Б-зона) – поединечно1 место Џоко Гошев, Трофеј Струмица2 место Јован Маховски, Св Апостол Петар Охрид3 место Илија Томов, Бистро СтрумицаПласман (В-зона) – поединечно1 место Кире Малинков, Оскар Кавадарци2 место Горан Цуцуловски, Вардар Скопје3 место Слободан Коцев, Трофеј Струмица

Gepostet von Riboloven Klub KRAP Radovis am Dienstag, 20. August 2019

Екипен Пласман
1 место ВАРДАР Скопје
2 место ТРОФЕЈ Струмица
3 место БИСТРО Струмица

Поединечен пласман (Победници)
1 место Кире Малинков, Оскар Кавадарци – 2900 гр.
2 место Трајче Дамјановски, Св Апостол Петар Охрид – 1460 гр.
3 место Џоко Гошев, Трофеј Струмица – 740 гр.

Пласман (А-зона) – поединечно
1 место Трајче Дамјановски, Св Апостол Петар Охрид
2 место Ѓорги Ќосевски, Бистро Струмица
3 место Тодор Алчев, Кркушка Велес

Пласман (Б-зона) – поединечно
1 место Џоко Гошев, Трофеј Струмица
2 место Јован Маховски, Св Апостол Петар Охрид
3 место Илија Томов, Бистро Струмица

Пласман (В-зона) – поединечно
1 место Кире Малинков, Оскар Кавадарци
2 место Горан Цуцуловски, Вардар Скопје
3 место Слободан Коцев, Трофеј Струмица

 

 


 

  
About the author /


Related Articles

Временска прогноза