РК РАДОВИШ СТАРТУВА ПРОТИВ РК ВАРДАР ЈУНИОР ВО ПРВОТО КОЛО ОД СУПЕР ЛИГАТА

Супер ракометната лига започнува со првото коло кое е закажано за 7 септември, нашиот тим во првото коло ќе го дочека РК Вардар Јуниор кое веројатно ќе биде на 7 септември во СРЦ „25 мај“ во Радовиш.

Форматот е ист како и минатите сезони- десет клубови ќе играат во регуларниот ден од каде ќе бидат иземени РК Вардар и РК Еурофарм поради нивниот настап во Лигата на шампиони како и во СЕХА лигата. 

Есенскиот дел би требало да заврши кон средината на декември.


Прво коло:

РК РАДОВИШ – РК ВАРДАР ЈУНИОР

РК МЕТАЛУРГ 2 – РК МЕТАЛУРГ

РК ПРОЛЕТ – РК ОХРИД 

РК РАБОТНИЧКИ – РК СТРУГА

РК ПЕЛИСТЕР – РК БУТЕЛ 


Распоредот за новата сезона -Суперлига :

Второ коло: 
Металург – Вардар Јуниор
Бутел – Радовиш
Струга – Пелистер
Охрид – Работнички
Металург 2 – Пролет

Трето коло: 
Пролет – Металург
Работнички – Металург 2
Пелистер – Охрид
Радовиш – Струга
Вардар Јуниор – Бутел

Четврто коло: 
Струга – Вардар Јуниор
Металург – Бутел
Охрид – Радовиш
Металург 2 – Пелистер
Пролет – Работнички

Петто коло:
Работнички – Металург
Пелистер – Пролет
Радовиш – Металург 2
Вардар Јуниор – Охрид
Бутел – Струга

Шесто коло: 
Металург – Струга
Охрид – Бутел
Металург 2 – Вардар Јуниор
Пролет – Радовиш
Работнички – Пелистер

Седмо коло: 
Пелистер – Металург
Радовиш – Работнички
Вардар Јуниор – Пролет
Бутел – Металург 2
Струга – Охрид

Осмо коло: 
Металург – Охрид
Металург 2 – Струга
Пролет – Бутел
Работнички – Вардар Јуниор
Пелистер – Радовиш

Деветто коло: 
Радовиш – Металург
Вардар Јуниор – Пелистер
Бутел – Работнички
Струга – Пролет
Охрид – Металург 2

 

 


 

  
About the author /


Related Articles

Временска прогноза