„ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ“ ОДБЕЛЕЖАНА ВО ООУ „КОСТА РАЦИН“ ПОДАРЕШ

По повод Европската недела на мобилност 16-22 септември, со цел да се сврти вниманието на јавноста за подобрување на јавното здравје и квалитетот на животот преку промовирање на одржлив урбан транспорт, и училиштетео ООУ „Коста Рацин“ од Подареш се вклучи со свои активности за подигање на свеста кај учениците.

 

Во училиштето беше спроведена ликовна и литературна работилница, како и спортска активност –возење велосипед.

На ликовната работилница се изработи мозаик од природни материјали кои можат да се најдат во непосредната околина, а беше во склоп на литературната секција, изработени беа хамер и лични творби на тема екологија и заштита на животната средина.

 


 

 
 


 

 About the author /


Related Articles

Временска прогноза