КАРНЕВАЛOT ВО БРАЧ, ХРВАТСКА ЗБОГАТЕН СО КАРНЕВАЛСКАТА ГРУПА ОД РАДОВИШ

Балетското студио „Газели“ од Радовиш со маската „Танцот на Кабаутерите”, учествуваа на Меѓународниот летен карневал во Брач, Хрватска.

На овој карневал учествуваше и карневалската група „Кико Стил” со маските „Златните потковици” и „Белите Соколи”, ООУ „Маршал Тито”-Струмица со маската „На бишка џнгрлак”

Од 13 до 18 овој месец, овие две карневалски групи настапија во местата Бол, Супетар, Сутиван, Сумартин и Милна пред домашната публика и голем број туристи.

Во Бол карневалисти продаваа наши традиционални производи, а собраните парични средства ги наменија хуманитарно за поддршка на локалната заедница, гест што беше посебно поздравен од домаќините.

 

 

 


 

 
 


 

 About the author /


Related Articles

Временска прогноза