НАГРАДА ОД КУЛИНАРСКИОТ ФЕСТИВАЛ ВО БУГАРИЈА ЗА ОЖ „ДЕНИЦА“ ОД РАДОВИШ

Здруженито на жени – Деница ја доби наградата „Слатки искушенија“ на Првиот кулинарски фестивал на Огледанта баница, селскиот труд и вкусниот воден лук кој се одржува во село Баница, Р. Бугарија.

На фестивалот кој се одржа по мотото: „Споделуваме вкусови-го споделуваме духот на пријателството“ Деница се претстави со традиционални радовишки специјалитети.

Фестивалот е посветен на баничкиот кромид и локалниот специјалитет трпезна баница која се приготвува со него. Се одржува за време на празникот на селото Мала Богородица.

Покрај домашните гастрономски специјалитети од Беласица, Пирин и Родопите, гостите имаа можност да ги вкусат и традиционалните јадења од југоисточниот регион на Македонија приготвени од здруженијата на жени од Радовиш, Конче, Дојран и Ново Село.

 


 


  


 

  
 

About the author /


Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Временска прогноза