ФА АЦО КАРАМАНОВ СО ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО БУГАРИЈА

Фолклорниот ансамбл Ацо Караманов од Радовиш, учествуваше на осумнаесетиот по ред интернационален фолклорен фестивал во Неделино, Бугарија.

Нашите фолкористи се претставија со дел својот богат репертоар со што на крајот беа наградени со специјалната награда „Златна плакета“.

На овој фестивал учествуваа ансамбли од Бугарија, Турција, Романија и Грција.

  


 

  
 

Related Articles

Временска прогноза