РЕГИОНАЛНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ РАДОВИШ-СТРУМИЦА ЌЕ ДОБИЕ НОВ АСФАЛТЕН СЛОЈ

Рехабилитација односно санирање на дел од регионалниот патен правец Радовиш-Струмица од клучка Радовиш до клучка Воиславци (Благој Туфанов) кој порано е изработен со послаб квалитет, во должина од 4,5 km.

Се отстранува дел од асфалтниот слој, се корегира равноста и ќе се постави нов слој од асфалт со дебелина 6+5=11 cm,

Оваа рехабилитација е финансирана од ЈП за државни патишта – ЈПДП.

 

 

Информираат од Општина Радовиш


   


 

  
About the author /


Related Articles

Временска прогноза