ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „АЦО КАРАМАНОВ“ СО АКТИВНОСТИ ПО ПОВОД „СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВА ХРАНА“

По повод денешниот 16 октомври, Светскиот ден на здрава храна дечињата и вработените во детските градинки „Ацо Караманов“ во Радовиш со голем број на активности.

Најпрвин дечињата имаа запознавање и засадување на зеленчук во градинките, потоа дечињата го посетија градскиот пазар и една прекрасна едукација за значењето на зеленчукот и овошјето за правилен раст и развој на дечињата.

Тие исто така имаа консумирање на здрава храна подготвена и прекрасно аранжирана. 
 

   

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза