ЧЛЕНОВИ ОД  ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Членови од Здружението на цивилни инвалиди од втората светска војна, кое е со седиште во Штип денес остварија средба со Градоначалникот Конзулов.

Оваа здружение е формирао 1971 година во Штип, во моментот е меѓуопштинско здружение кое  покрива дел од градовите на источниот дел на републиката.

Основна цел на здружението е превентивно делување, од НУС меѓу другото организираат и литературен и ликовен конкурс во основните училишта на оваа тематика.

На оваа средба покрај Градоначалникот Конзулов присуствуваа и Ѓорги Боризовски-Претседател на меѓуопштинското здружение на цивилни инвалиди од втората светска војна, Трајче Јованов-потпретседател, Костадин Кечев-член на извршен, и Трајче Дамбов-почесен член.

 

 
 


 

 
 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза