АКТИВНОСТИ ПО ПОВОД „НЕДЕЛАТА ЗА ГРИЖА НА СТАРИТЕ ЛИЦА“

Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Радовиш од 18-24 Ноември ја одбележува „Неделата за грижа на старите лица“ под мотото „сите сме нивни деца“. На ден 21.11.2019год (четврток) Волонтери од Клуб на млади при ООЦК Радовиш заедно со Секретарот на ООЦК Радовиш, беа во посета на домот за стари лица-Астреон.

За активноста беше обезбедено мало внимание за сите корисници во Домот.

Откако Волнтерите се запознаа со корисниците посетата беше пропратена со песна во која се вклучија и присутните.

Целта на одбележувањето на неделата е да се подигне јавната свест за потребата од зголемена интеграција на старите лица во сите сфери на општествениот живот, како и потребата за обезбедување на грижа и помош на старите лица.


  


 


 

 


  

About the author /


Related Articles

Временска прогноза