КАРАМАНОВИТЕ ПОЕТСКИ СРЕДБИ, ВЕЧЕРВА СО ПОСЛЕДНАТА ПРОГРАМСКА СОДРЖИНА

И денес имаше богата програма од „Карамановите поетски средби“ кои се одржија изминатите денови.

Најпрвин во ОУБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш се одржа Омаж за големиот македонски поет Матеја Матевски и промоција на книгата „Дождови“. За книгата зборуваше авторот на изборот и поговорот за оваа книга – Раде Силјан, исто така свое излагање за поетот Матеја Матевски имаше и гостинот познатиот шпански и светски поет – Хусто Хорхе Падрон.

Потоа беше одржана и промоцијата на наградената книга од македонски автор која годинава ја доби Даниела Андоновска-Трајковска за книгата „Електронска крв„.

Вечерта беа одржани поетски меридијани за најмладите – средба на поетите од Шпанија, Полска, Турција, Монголија, Хрватска, Србија и Црна Гора со младите поети од Радовиш.
 


 


  

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза