АКТИВНОСТИ И ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА „НЕДЕЛАТА НА ЗАБОЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА“

Црвен крст на Република Македонија -Општинска организација Радовиш традиционално и оваа година ја одбележа Неделата на забоздравствена заштита, по тој повод на 25.12.2019 год беше одржано предавање на тема Забоздравствена заштита на ученици од прво одделение во ООУ„Крсте Петков Мисирков“.

 

Предaвањето беше од интерактивен тип, за полесно да се долови суштината на правилната орална хигиена и на крајот од презентацијата секој од учениците доби четка и паста за заби.

 

 

 


 


 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза