ДИСЕМИНАЦИСКА СЕСИИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО РАДОВИШ

Црвен крст на Република Македонија -Општинска организација Радовиш одржа дисеминациска сесија за учениците од шесто и седмо одделение од ООУ „Крсте Петков Мисирков” Радовиш.

На сесијата присутните слушатели се запознаа со движењето на Црвен крст, настанокот, амблемот, женевските конвенции и дополнителни протоколи како и основните принципи врз кои се темели работата на Црвениот крст.

Сесијата беше спроведена од страна на обучен дисеминатор, а истата имаше за цел запознавање на слушателите со организацијата на Црвениот Крст.
 


 


 About the author /


Related Articles

Временска прогноза