МАНТОВО ПОРИБЕНО СО 250 КГ. ПОДМЛАДОК НА КРАП

ДПТУ РИБА И РИБОЛОВЦИ ДООЕЛ  – концесионер за организирање рекреативен риболов на  рекреативната зона акумулација Мантово  изврши порибување на езерото Мантово со подмладок на Крап – количина од 250 кг.

Оваа порибување како што добивме информација од концесионерот е во рамките на годишниот план за порибување на оваа езеро за 2019 година.

Од концесионерот замолуваат до риболовците сите уловени примероци на крап да ги веднаш да ги враќат повторно назад.

Порибителниот материјал е од овластен репроцентар за порибителен материјал, а порибувањето е извршено во присуство на надлежни служби.

Информираат од концесионерот на езерото Мантово.

 

 

 


 


 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза