ЗАМРЗНАТИТЕ ВОДОПАДИ НА ПАТИШКА РЕКА, ПРЕДИЗВИК ЗА НАШИОТ АЛПИНИСТ МАЈСТОРСКИ

Зоран Мајсторски заедно со уште еден алпинист од Тетово, Назир Мурсели и Ненад Радевски алпинист од Скопје имаа еден возбудлив викенд искачувајки ги замрзнате водопади на Патишка Река  

Во нашиот прилог нашите алпинисти ни испратија прекрасни фотографии од качувањето.

Како што истакнуваат алпинистите оваа качување минало во најдобар ред, замрзнатите водопади, се биле и ќе бидат секогаш предизвик за качување – информира нашиот Зоран Мајсторски.

 

Фото: АК Плоча


 



About the author /


Related Articles

Временска прогноза