ЗЕМЈОТРЕСИ УТРИНАВА СО ЕПИЦЕНТРИ ВО ШТИПСКО ПОДРАЧЈЕ

Опсерваторијата сеизмолошката при Природно-математичкиот факултет соопшти утрово во 8.00 и во 8.15 часот се регистрирани земјотреси со епицентри на 77 километри југоисточно од Скопје и се почувствувани во Штип и околината.

Според податоците магнитуди изнесувале 2.6 на првиот и 2.4 на вториот земјотрес.

Овие потреси беа почувствувани во Штип и околината со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала, информира Сеизмолошката опсерваторија.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза