КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КОНЧЕ

Крводарителската акција ќе се одржи на ден 04.02.2019 година (Вторник) од 10.00 до 14:00 часот, а ја организира Општинската организација на Црвен крст Радовиш заедно со Институтот за трансфузиона медицина.

Акцијата ќе се одвива во Конче.


Факти за крводарувањето:
-Дарувањето на крв е доброволно, анонимно и бесплатно.
-Крводарител може да биде секоја здрава личност од 18-65 години.
-Жените можат да даруваат крв на секои 4 месеци, додека мажите на секои 3.
-Дарувањето крв не е болно, не создава навика и не му штети на организмот.
-Пред секое дарување крв се врши лекарски преглед.
-Дарувањето крв е корисно со тоа што ќе го проверите вашето здравје.
-На крводарителите како почитувани членови во општеството, Црвен крст им доделува признанија.
-Со 10 дарувања на крв, секој крводарител е ослобооден од плаќање на сите видови болничка партиципација

 


 


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза