ЈАВНИ КОНКУРСИ ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ ЗА 2020 ГОДИНА – објави Општина Радовиш

Општина Радовиш распиша Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани од областа на културата од општина Радовиш за 2020 година, и на спортски клубови, здруженија и сојузи од општина Радовиш за 2020 год.

 

Дел од потребните документи за поднесување се: Програма за работа со финансиски план за 2020 год., Финансиски извештај за потрошените средства добиени од ЕЛС општина Радовиш во текот на 2019 година; Тековна состојба од Централен регистар и др.

Повеќе на следниот линк за Јавен конкурс за спортски клубови – КОНКУРС

Повеќе на следниот линк за здруженија на граѓани од областа на културата – КОНКУРС

 

Период за доставување на документите е 10 (десет) работни дена од денот на објавувањето на јавниот конкурс, заклучно со 21.01.2020 год., а пријавите се поднесуваат на адреса на Општина Радовиш или директно во архивата на ЕЛС општина Радовиш.

 

Информираат од Општина Радовиш
About the author /


Related Articles

Временска прогноза