ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ „АЦО КАРАМАНОВ“ СО ПРОЕКТНА АКТИВНОСТ ЗА УТРЕШНИОТ ПРАЗНИК СВ. ТРИФУН

Дечињата од градинката „Ацо Караманов“ во Радовиш поточно од ЦРДР од с.Покрајчево, с.Подареш, Шаин маале и с.Јаргулица денес имаа  Проектна активност: Традиција и обичаи за верскиот празник Св.Трифун – Денот на лозарите.

Со закројување, делење на погача, ора и песни тие денес заедно со своите ментори не потсетија на утрешниот празник – Денот на лозарите.

Информираат од ЈОУДГ „АЦО КАРАМАНОВ“ РАДОВИШ


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза