ИНСТАЛАЦИЈА НА ЛЕД СВЕТИЛКИ И УЛИЧНО И ПАРКОВСКО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО ОПШТИНА КОНЧЕ

Општина Конче потпиша договор, кој треба да започне да се реализира од почеток на следниот месец „Инсталација на Лед светилки и улично и праковско осветлување на општина Конче“.

Со овој проект се опфатени: промена на сите досегашни 341 живени сијалици со нови ЛЕД светилки, поставување на уште 39 нови ЛЕД светилки на потребни локации, поставување на 40 соларни улични Лед светилки и поставување на нови улични линии со вкупна должина од 1000 Метри.

Општина Конче ќе породолжи да спроведува проекти за подобрување на условите за живот на нашите сограѓани – истакна Градоначалникот Илиев.

 


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза