ПРЕДАДЕНИ УМЕТНИЧКИ СЛИКИ ОД МЕЃУНАРОДНА РАДОВИШКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „СВ.ГЕОРГИЈА“

Во знак на благодарност за повеќегодишната поддршка и покровителство на меѓународната радовишка ликовна колонија „Св.Георгија“ која традиционално се одржува во Јуни на манастирскиот комплекс „Св.Георги“ во Ораовица, од страна на Здружението на ликовни уметници „РАДА-ДЛУР“ од Радовиш  на ЕЛС општина Радовиш и беа дадени вкупно 17 уметнички слики, изработени од уметниците на минатогодишната колонија.

Инаку минатата година на ликовната колонија учествуваа повеќе од 20 врвни ликовни уметници и тоа од Турција, Русија, Бугарија, Србија како и академски сликари од Македонија.


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза