КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Црвен крст, Општинска организација Радовиш Ве поканува да земете учество на крводарителската акцијата која ќе се одржи на 10.03.2020 година (вторник) во просториите на Општинска организација Црвен крст Радовиш со почеток од: 09:00 до 14:00 часот.

Биди хуман, дарувај крв, спаси нечиј Живот.

Црвен крст, општинска организација Радовиш


Факти за крводарувањето:
– Дарувањето на крв е доброволно, анонимно и бесплатно.
– Крводарител може да биде секоја здрава личност од 18-65 години.
– Жените можат да даруваат крв на секои 4 месеци, додека мажите на секои 3.
– Дарувањето крв не е болно, не создава навика и не му штети на организмот.
– Пред секое дарување крв се врши лекарски преглед.
– Дарувањето крв е корисно со тоа што ќе го проверите вашето здравје.
– На крводарителите како почитувани членови во општеството, Црвен крст им доделува признанија.
– Со 10 дарувања на крв, секој крводарител е ослобооден од плаќање на сите видови болничка партиципација.
 

Related Articles

Временска прогноза