НАРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗЛОАЦИЈА

Врз основа на законски одредби и задолженија за утврдување на мерки за спречување на појава, внесување, рано откривање, спречување на ширењето и сузбивањето на Корона вирус COVID – 19, а заради заштита на населението од истиот, се издава НАРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗЛОАЦИЈА за секој државјанин на Македонија кој влегува на гранични премини, а патува од високо ризични или средно ризични земји утврдени со Листата на СЗО на денот на кој патникот влегува во државата.

Целосната наредба и образецот можете да ги преземете во продолжение:

  1. НАРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗЛОАЦИЈА
  2. ИЗЈАВА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗОЛАЦИЈА

 

Министерстов за Здравство

 
 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза