ПАКЕТИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА СТАРИ, ИЗНЕМОШТЕНИ И ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Достава на пакети од Општина Радовиш во соработка со ОО Црвен Крст Радовиш

                                                                                                           

Согласно заклучокот од состанокот на Штабот за заштита и спасување на Општина Радовиш и мерките кои се превземаат за спречување на ширење на корона вирусот,вклучени се мобилни тимови од ОО Црвен Крст Радовиш заедно со лица од ЕЛС во соработка со Центарот за социјални работи Радовиш, доставени се  пакети со неопходни прехрамбени  и  хигиенско-дезинфекциони средства  на ранливи категории лица: стари и изнемоштени лица со попреченост и лица кои се наоѓаат во изолација.

 About the author /


Related Articles

Временска прогноза