НОВИ ЦЕНИ НА НАФТЕНИТЕ ДЕРИВАТИ

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на  Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемија за 0,50 денари/литар во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од 23.03.2020 година и изнесува  46,00 ден/лит за ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) ќе изнесува 35,00 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголемува за 0,153 ден/кг и ќе изнесува 18,891 ден/кг.

Од синоќа цените на  нафтените деривати изнесуваат:

Моторен бензин                        ЕУРОСУПЕР БС – 95                           48,50 (денари/литар)

Моторен бензин                       ЕУРОСУПЕР БС -98                             50,50 (денари/литар)

Дизел гориво                            ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)                     46,00 (денари/литар)

Масло за горење                      Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)                           35,00 (денари/литар)

Мазут М-1 НС                                                                                                18,891 (денари/килограм)

 

  

About the author /


Related Articles

Временска прогноза