ПАРИЧНИ КАЗНИ ВО ВИСИНА ДО 100 ДНЕВНИ ГЛОБИ ЗА ПЕТ ЛИЦА ОД РАДОВИШ

Обвинетите не ги почитувале донесените мерки и одлуки за забрана на движење на населението на територијата на Република Македонија, па без дозвола се движеле во градот.

Основното јавно обвинителство Радовиш побара парични казни во висина до 100 дневни глоби за пет лица кои во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија, информираа од ОЈО Радовиш.About the author /


Related Articles

Временска прогноза